Strani

Novinarji na ogledu kmetije

V sodelovanju z Zadrugo za razvoj podeželja Jarina nas je 21.9. na naši kmetiji Erjavec obiskala skupina novinarjev. Ob toplem sprejemu smo jih pogostili z aperitivom in z domačim sadnim kruhom. Ga. Mari je povedala nekaj uvodnih besed in po predstavitvi kmetije Erjavec je že zadišalo po pravem domačem slovenskem kosilu. S pomočjo turistične kmetije Okoren smo novinarje postregli z obaro in z domačimi žganci. Ker pri nas brez jabolk pač ne gre, smo za sladico pripravili pečena polnjena jabolka.



Po dobrem okrepčilu so se odpravili na sprehod do sadovnjaka, kjer je g. Franci predstavil več kot 10 vrst jabolk in 8000 sadik. Kakor poteka postopek predelave jabolka, v tem vrstem redu tudi mi predstavimo obiskovalcem. G. Franci je nato gostom razkazal hladilnico in kotlovnico s kurjavo na biomaso z lesnimi sekanci. Ko so jabolka v hladilnici, je od tam naprej proizvodnja v ženskih rokah, zato je ga. Mari prevzela vodenje in novinarjem pokazala, kako jabolka strojno peremo, lupimo, režemo in ribamo.



V sušilnici je dišalo po suhem sadju, ki so ga obiskovalci na koncu tudi poskusili. Že ko so mislili, da je ogleda konec, jih je zunaj čakala pogostitev z jabolčnimi Erjavčevimi dobrotami. Nekateri so se zadržali še v prodajalni, saj imamo pestro ponudbo, zato se je za vsakega sladokusca kaj našlo.









Ni komentarjev:

Objavite komentar